Malaysia Sports Betting Dakwa Sergio Agüero Alami Kemalangan Kereta

Pelbagai media di negara asalnya termasuk Malaysia sports betting telah mendakwa bahawa pemain klub Manchester City asal Argentina, Sergio Agüero mengalami rusuk patah selepas terlibat dalam kemalangan.
Pemain dengan nama penuh Sergio Leonel “Kun” Agüero itu telah cedera dalam kemalangan kereta di Belanda, menurut laporan yang dikeluarkan dari Argentina.
Penyerang Manchester City menghadiri konsert di Amsterdam yang memaparkan penyanyi Colombian Maluma dan dilaporkan terluka apabila dia pulang ke lapangan terbang ketika teksinya terlibat dalam kemalangan.
Menurut laporan, Aguero, yang diklaim memakai tali pinggang kerusinya, mengalami tulang rusuk pecah sebagai akibat dari kemalangan, di mana taksi yang membawa bintang City nampaknya melanda tiang.

Sementara itu, polis Belanda mengesahkan kepada Sky Sports News bahawa dua orang telah dibawa ke hospital tetapi tidak mendedahkan identiti individu.
Bekas kelab Aguero, Independiente mengesahkan berita itu dengan tweet yang ingin maju dengan baik, berkata: “Kekuatan dan pemulihan cepat. Semua Independiente bersama anda dalam masa sukar ini”.

Laporan itu menyatakan bahawa Aguero akan keluar dari aksi untuk jangka masa yang panjang, walaupun belum ada pengesahan resmi dari Manchester City atau timnas Argentina.
Sekiranya Aguero keluar untuk tempoh yang panjang, dia akan terlepas beberapa perlawanan Liga Perdana dan Liga Juara-Juara di City, tetapi dia juga akan absen untuk dua perlawanan terakhir Argentina yang penting untuk menentang Peru dan Ecuador.